Doneer Vrijwilligers

Wat goed dat je hier bent...

Het zou geweldig zijn als jouw bedrijf 1 van de 100 vooruitstrevende bedrijven in de provincie Utrecht wordt, die ons helpen om de natuur van Utrecht weer gezond en sterk te maken. En die zo de toekomst van onze prachtige provincie mee helpt vorm te geven.

Dat is niet alleen heel MVO, het is ook heel leuk. Omdat het resultaat van de bijdrage van jouw bedrijf, van jouw medewerkers, heel zichtbaar wordt. Je maakt letterlijk de achtertuin van jouw bedrijf, het landschap en het erfgoed van Utrecht, weer gezond, mooi, robuust. En toekomstbestendig. We zeggen niet voor niets: Utrecht. Het is jouw wereld. Doe je mee?

Goed voor de natuur, goed voor je medewerkers, goed voor je bedrijf
Frits Kuipers Business Development & Partner Relaties

Goed om te weten, 4 veelgestelde vragen:

Wat doet Stichting Landschap Erfgoed Utrecht eigenlijk?

Wij zijn hét expertisecentrum van Utrecht op het gebied van landschap en erfgoed. Dat betekent natuurlijk dat we heel veel kennis ontwikkelen en delen, onderzoek doen, een vinger aan de pols houden. En het betekent dat we de spil zijn van alle mensen (we hebben 11.000 vrijwilligers), bedrijven (veel bedrijven zijn al partner) en instanties die met ons willen aanpakken! Letterlijk met de poten, nou ja: voeten in de modder. Want om Utrecht mooi te krijgen en te houden, is er ontzettend veel te doen!

Waarom is het leuk om partner te worden?

Ten eerste doet je bedrijf dan aan MVO om de hoek, in je eigen provincie Utrecht. Super dichtbij. Super zichtbaar. Je krijgt dus direct eer van je bijdrage. Daarnaast vertellen bedrijven die al partner zijn dat hun medewerkers er echt gemotiveerd van worden: samen goed doen voelt goed en het verhoogt de cohesie van je team. Ten derde: bezig zijn in de natuur, met je team, direct de waarde van je inspanning zien, daar wordt iedereen blij van. En tenslotte: je wordt onderdeel van een geweldig netwerk van vooruitstrevende bedrijven die snappen dat de natuur ons nodig heeft, maar wij ook de natuur!

 

Hoe kan mijn bedrijf dan bijdragen?

We zullen eerlijk zijn: een jaarlijkse financiële bijdrage zou ten eerste geweldig zijn. Want er is enorm veel werk. En helaas is de subsidie die wij ontvangen niet toereikend om al dat werk te kunnen doen. Daarnaast kun je bijdragen met materialen, gereedschappen, maar ook kennis. En tenslotte: je kunt bijdragen met je team, door bijvoorbeeld één of meerdere keren per jaar aan de slag te gaan op een bijzondere locatie. Een dag op de hei, maar dan letterlijk!

Kan elk bedrijf partner worden?

Ja natuurlijk! We hebben hele grote bedrijven als partner, en ook hele kleine. En uit alle sectoren (hieronder zie je onze huidige partners). Ons doel is om 100 bedrijven zo gek te krijgen, nee: zo gedreven te krijgen om mee te doen. Waarom? En zonder dollen: omdat het echt nodig is! De urgentie is groot. Er moet nu iets gebeuren, zodat we in 2040 nog kunnen genieten van de natuur. De natuur heeft ons heel, heel hard nodig!

Vul je contactgegevens in en Frits neemt zo spoedig mogelijk contact met je op

Alles weten over samenwerken?

Frits vertelt je er graag alles over

Frits Kuipers

Business development & Funding 030 - 221 97 13 06 - 46 57 68 77 f.kuipers@landschaperfgoedutrecht.nl