Word vrijwilliger Word donateur
Kids Museum
Groen
Blijefrans
Paars
Natuurwerkjeugd
Zwart

Verover je omgeving!

We zijn steeds vaker dichtbij huis. Reden genoeg om onze eigen omgeving te veroveren. Want er is veel te zien en te doen in de provincie Utrecht. Wij zorgen voor het behoud, het beheer en de beleving van het landschap en het erfgoed. Dit doen we samen met heel veel vrijwilligers en samenwerkingspartners. Jij kunt ook meedoen! Ben jij natuur- of cultuurliefhebber, erfgoed fan of verantwoord ondernemer, kijk dan wat jij voor jouw eigen omgeving kunt betekenen!

Verover je omgeving! is onze campagne tot augustus. In deze periode laten we je kennismaken met ons werk. Ondanks corona kun je gelukkig nog best wat doen. Denk maar eens aan het veroveren van de natuur tijdens een Klompenpad wandeling, het beschermen van weidevogels, het online veroveren de prachtige buitenplaatsen en het groen in jouw eigen tuin zodat al het moois in de provincie Utrecht ook jouw hart verovert.

Klompenpad van de maand!

De Klompenpaden zijn een prachtig voorbeeld van het veroveren van het landschap en het erfgoed. Landschap Erfgoed Utrecht zorgt met de inzet van vrijwilligers voor het beheer van de 35 Klompenpaden in de provincie Utrecht en het ontwikkelen van nieuwe paden.

Het Breeschoterpad
Ontdek het mooie buitengebied van Renswoude en Scherpenzeel. Wandelen door agrarisch gebied, over landgoederen, langs boerenerven en delen van de Grebbelinie. Rust, kleinschaligheid en de combinatie van cultuur en natuur bepalen hier de sfeer. Deze wandelroute is een prachtig visitekaartje van de Gelderse Vallei. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Lees verder

Deel met je vrienden