Doneer Vrijwilligers
Genieten in het groen

Help mee in jouw omgeving

Maak je buurt groener

Door groen terug te brengen in je tuin of in je buurt, verover je het grijs van de stoep, de tegels en het asfalt. Je helpt bovendien het klimaat en je eigen leefomgeving te verbeteren. Met de inzet van vrijwilligers en door deel te nemen aan projecten werken wij aan het frisser, groener en gezonder maken van onze omgeving. Doe ook mee!

Méér groen vraagt om samenwerking

Zorgen voor een betere, frissere, groenere leefomgeving houdt veel mensen en organisaties bezig. In de provincie Utrecht werken gemeenten, Natuur en Milieufederatie Utrecht, IVN, LandschappenNL en het Utrechts Landschap hier aan. Wij werken samen met hen, doen projecten en voeren de coördinatie over verschillende vrijwilligersgroepen. Ivo Brautigam, directeur van Landschap Erfgoed Utrecht vertelt de komende maanden in een column onder andere over het mooie van samenwerking.

Minder grijs met 'Groen aan de buurt'

Bij Groen aan de Buurt helpen we bewoners hun wijk of hun straat groener te maken. Dit doen we met adviezen en vouchers in samenwerking met IVN Utrecht, de Natuur en Milieufederatie Utrecht (NMU). Wil jij als gemeente of groep bewoners samen zorgen voor meer planten, struiken en bomen in jouw omgeving? Bekijk dan hiernaast de video over Groen aan de Buurt.
Maak ook jouw omgeving groener

Laat de historische tuinen bloeien!

Op mooie plekken zoals de tuinen van buitenplaatsen en kastelen kun je ons in het voorjaar helpen met het onderhouden van al het groen in de parken en de moestuinen. Je wordt begeleid door een expert die je ook alles kan vertellen over het landgoed en de geschiedenis ervan. Heerlijk buiten zijn, nieuwe mensen leren kennen, een gezonde activiteit en nieuwe kennis om ook in de eigen tuin toe te passen. Wie wil dat nu niet? 

Wij staan in de startblokken om met jou naar buiten te gaan, maar houden nu nog even de coronamaatregelen in acht. Doe straks ook mee!

Plan Boom

Bij Plan Boom planten burgers uiteindelijk 10 miljoen bomen in tuinen, bermen, plantsoenen en bedrijfsterreinen. Hiermee wordt de CO2-uitstoot verkleind en de leefomgeving mooier, groener en gezonder. Iedereen kan bijdragen en plukt er de vruchten van in de eigen woonomgeving.

Plant ook bomen

Handboek Groen

Het Handboek Groen met tips, instructies en een handige jaarkalender is speciaal gemaakt voor vrijwilligers op buitenplaatsen. Toch is het boekje ook voor iedereen interessant. Het bevat namelijk handige tips voor de eigen tuin.

Bekijk de tips