Doneer Vrijwilligers

Historische verenigingen

Veel mensen met hart voor geschiedenis en erfgoed van hun eigen omgeving zijn lid van een historische vereniging. In de provincie Utrecht zijn meer dan 50 historische verenigingen. Deze verenigingen met veel kennis over de lokale geschiedenis draaien geheel op vrijwilligers. Landschap Erfgoed Utrecht ondersteunt hen om die kennis beter te kunnen verspreiden en ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen betrokken worden bij het waardevolle erfgoed in de provincie Utrecht.

Voor vrijwilligers is er bij historische verenigingen een breed scala aan taken; bestuursfuncties, de redactie van het tijdschrift of jaarboek, het organiseren van evenementen of tentoonstellingen, rondleidingen in dorp, stad of omgeving, het beheren, registreren of digitaliseren van collecties of historisch onderzoek naar de eigen familie of de lokale geschiedenis.

Wat bieden wij?

- Deelname aan cursussen
- Digitale nieuwsbrief (maandelijks)
- Jaarlijkse deelname aan de vrijwilligersdag

Hoeveel tijd ben je kwijt?

Hoeveel tijd het vrijwilligerswerk kost, is afhankelijk van de werkzaamheden die je op je wil nemen. Er zijn zowel structurele als eenmalige of kortdurende activiteiten waar je een bijdrage aan kunt leveren. Voor sommige activiteiten zijn er vaste vergadermomenten (bestuur) of deadlines (tijdschrift). Wij stemmen de mogelijkheden graag in overleg met jou af. 

Meld je aan via vrijwilligerswerk@landschaperfgoedutrecht.nl

 

Deel met je vrienden