Doneer Vrijwilligers
Meet je Landschap

leer je omgeving kennen

Meet je Landschap

Het landschap van de provincie Utrecht verandert snel. Het buitengebied bevat veel kleine landschapselementen, zoals knotbomen, boomgaarden, poelen en bosjes. Die kleden het landschap aan en geven het buitengebied een unieke, herkenbare uitstraling. Naast cultuurhistorische en landschappelijke waarden hebben deze elementen ook natuurwaarde. Ze zijn een rijke leefomgeving voor vogels en kleine zoogdieren.

Landschap Erfgoed Utrecht wil graag een goed beeld krijgen én houden van alle landschapselementen in de provincie Utrecht. Als we weten wat er in het landschap aanwezig is, kunnen we het ook beter onderhouden. Daarom hebben we de vrijwilligersgroep Meet je Landschap opgericht, die ons helpt om de kleine landschapselementen in kaart te brengen.

Als vrijwilliger kun je - samen of alleen - op een unieke manier je eigen woonomgeving herontdekken. Je leert het buitengebied op een andere manier kennen. De komende jaren meten we vooral in het westen van de provincie Utrecht. We gaan aan de slag in de gemeente Stichtse Vecht, Mijdrecht, Abcoude, Woerden, Lopik, Oudewater, Montfoort of IJsselstein. Woon je hier in de buurt, dan zoeken we jou dus!

Om mee te doen aan Meet je Landschap hoef je geen ervaring te hebben. Op de informatieavond vertellen we meer over hoe het allemaal precies in zijn werk gaat.

Functieprofiel
Ben je graag buiten en wil je zelf bepalen wanneer je het vrijwilligerswerk doet? Vind je het leuk om te leren welke elementen je precies in het landschap ziet? Ga je graag in een klein groepje of alleen op stap en houd je van inventariseren? Dan is Meet je Landschap iets voor jou!

Wat bieden we?

- Deelname aan cursussen en andere opleidingsmogelijkheden
- Digitale nieuwsbrief (maandelijks)
- Deelname aan de jaarlijkse vrijwilligersdag
- Tablet om gegevens in te voeren

Hoeveel tijd ben je kwijt?

Minimaal 8 dagen per jaar in de periode april-november. Je kunt zelf bepalen of je door de week of in het weekend gaat inventariseren.

Meld je aan via vrijwilligerswerk@landschaperfgoedutrecht.nl