Doneer Vrijwilligers
Verhalen met impact

Lees of schrijf mee!

Lees de mooiste verhalen

Op het platform UtrechtAltijd.nl lees je mooie verhalen over de provincie Utrecht. Ook verhalen over veroveren en veroveraars. Geniet van de artikelen over de geschiedenis en het erfgoed van jouw omgeving of werk mee aan de inhoud. Het platform zoekt altijd mensen die mee willen schrijven.

Schrijf mee met UtrechtAlijd!

UtrechtAltijd maakt schatten uit de provincie Utrecht zichtbaar via verhalen, activiteiten en routes. Zij doen dit samen met erfgoedorganisaties en culturele instellingen. Zo delen onder meer Centraal Museum, Archief Eemland, het Archeologisch Depot, Universiteitsmuseum, RHC Vecht en Venen en Museum Flehite hun collecties via UtrechtAltijd. Heb jij een erfgoedinstelling en wil je meedoen? Dan ben je harte welkom bij UtrechtAltijd. We horen graag van je!

Ontdek Utrechtse vondsten

Een opgraving, een mysterie of een schat. In de serie Vondst van de Schervendokter op UtrechtAltijd schrijft archeoloog van Landschap Erfgoed Utrecht Alexander van de Bunt elke maand over bijzondere ontdekkingen uit de provincie Utrecht. Van sieraden tot kookgerei tot munten. Alexander schreef erover.

Lees de verhalen van de Schervendokter