Doneer Vrijwilligers
Help mee in het landschap

Beschermen = behouden

Zorg voor ons landschap

Ga mee de natuur in! Samen veroveren we het landschap van de provincie Utrecht. Er is veel werk aan de winkel in de natuur. Zo brengen we bijvoorbeeld met tablets landschapselementen zoals knotbomen, boomgaarden of poelen in kaart. En in stilte checken we onze weidevogels of zorgen we voor plekken waar zij veilig kunnen broeden. Als we weten wat er allemaal aanwezig is in het landschap aanwezig, kunnen we het ook beter onderhouden. Doe ook mee!

Word weidevogelbeschermer!

Het aantal weidevogels dat in het voorjaar neerstrijkt in de provincie Utrecht neemt flink af. Als natuur- en vogelliefhebbers maken wij ons hier zorgen over. Gelukkig zijn er vrijwilligers en boeren die zich inzetten om de weidevogels te beschermen. Zij kunnen altijd meer hulp gebruiken. Doe ook mee!

Er zijn zo'n 350 vrijwilligers actief. Zij brengen van maart tot en met juni de vogelstand in kaart, beschermen nesten en zorgen voor een veilig leefgebied met genoeg voeding. Kijk snel of er bij jou in de buurt een groep actief is!

Bekijk hoe je kunt helpen

Breng met ons het landschap in kaart

Kom en verover met ons de elementen van het landschap in de provincie Utrecht! Voor een beter behoud van de natuur, brengen we alle landschapselementen zoals knotbomen, boomgaarden, poelen en bosjes in kaart. De vrijwilligersgroep ‘Meet je Landschap’ gaat met tablets het veld in. Ook jij kunt helpen.

Doe ook mee!

Meer projecten Natuur en Landschap

Om te zorgen voor meer biodiversiteit in het landschap en de natuur doen we als Landschap Erfgoed Utrecht mee aan verschillende projecten. Wil je weten wat we doen en waar jij aan mee kunt werken? Klik dan hieronder.


> Vrijwilligersgroepen Landschapsbeheer
> Collectieven agrarische natuurbeheer
> Actieplan Duurzame Landbouw