Doneer Vrijwilligers

Klompenpaden voor kinderen

In de provincie Utrecht zijn drie Klompenpaden speciaal voor kinderen. Op de wandelroutes van zo’n drie tot vijf kilometer is altijd wat leuks te doen; infopanelen over de dieren in de omgeving, klimtoestellen of een pontje.

Het Onderwaterpad bij Schalkwijk

Op dit Klompenpad loop je door het gebied van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, een verdedigingswerk van 85 kilometer. Vroeger kon het land hier onder water worden gezet. Aan de hand van leuke opdrachten leer je het gebied goed kennen. Je kunt op zoek naar waterdiertjes en met het pontje naar de overkant. De route start bij Fort Honswijk in Schalkwijk. Bekijk hiernaast de video over het Onderwaterpad KIDS.

Download de folder

Het Benedeneindsepad bij Benschop

Tijdens de ontdekkingstocht over dit Klompenpad is de kans groot dat je hazen door het weiland ziet rennen! Ga als Harry Haas op pad en ontdek van alles over de Lopikerwaard. Als je weet wat je ziet gaat er een wereld voor je open. De wandeling van 4,5 kilometer start bij pannenkoekenhuis Midden Op ‘t Landt in Benschop.


Download de folder

Het Slagmaatpad bij Houten

Als je het Slagmaatpad in het buitengebied van Bunnik en Houten wandelt kun je veel te ontdekken, leren en spelen. Er zijn onderweg spannende doorsteekjes in het weiland en leuke overstapjes. De route loopt over Fort bij Vechten, langs boerderij Nieuw Slagmaat en door speelbos Nieuw Wulven. Bekijk hiernaast de video over het Slagmaatpad Kids.

Download de folder