Doneer Vrijwilligers

Beheerder / Bestuurslid Stichting Bloeyendael

Natuurpark Bloeyendael Utrecht

Utrecht stad

Uren per week:
4 tot 8
Mogelijke werkdagen:
maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag
Plaatsingsdatum:
ma 25 maart 2024
Soort werk:
Bestuur, Landschapsbeheer, Praktisch aan het werk
Reageer direct

Over de vacature

De Stichting Bloeyendael beheert -samen met de gemeente Utrecht- het Natuurpark Bloeyendael. Het park van 8 ha. ligt aan de oostkant van de stad. Het beheer is gericht op een zo natuurlijk mogelijke verduurzaming en verdere ontwikkeling van het park en op passieve, natuurgerichte recreatie door omwonenden, kantoormedewerkers en andere bezoekers.

Het beheer van het park wordt onder leiding van 2 vrijwillige beheerders/bestuursleden uitgevoerd door vrijwilligers die een aantal keren per jaar gemaaid gras en bladeren en snoeihout van bomen afvoeren, onkruid verwijderen, licht snoeiwerk doen, etc.

Wegens het aanstaande vertrek van één van de huidige beheerders zoeken wij een:

Beheerder, tevens Bestuurslid van de Stichting Bloeyendael

Vind je het leuk om je in te zetten voor Bloeyendael, heb je interesse in, en wat ervaring met natuurbeheer en met het gebruik van het park door bezoekers, werk je graag met vrijwilligers, en heb je 4-8 uur per week tijd? Dan komen wij heel graag met je in contact!

Let op: de werkzaamheden kunnen door 1 vrijwilliger, maar ook, in werkvelden opgesplitst, door 2 vrijwilligers samen worden uitgevoerd, zoals hieronder beschreven. De relatiebeheerder functie heeft prioriteit.

Vrijwilliger 1: Relatiebeheerder - Inhoudelijk
Wie ben je? Je hebt affiniteit met ecologie en biodiversiteit. Je vindt het uitdagend om met instanties om te gaan, zoals gemeentelijke diensten, hoogheemraadschap, aannemers, etc. Je doet graag mee aan het besturen van de stichting. En natuurlijk schuw je stevig praktisch werk in het park niet.
Wat doe je?
• Je bedenkt voorstellen voor verbetering van de (ecologische) kwaliteit van het park en voor verbetering van de rust en natuurbeleving voor de bezoekers van het park. Je brengt deze voorstellen in het bestuur (5 leden). Je neemt zelf ook actief deel aan het bestuur (10 vergaderingen per jaar).
• Je onderhoudt de werkcontacten (ook als bestuurslid) met de gemeente Utrecht en andere externe beheer-partijen.
• Je zorgt, samen met de coördinator beheer, voor het behoud van de kwaliteit van het park (water, amfibieën-poelen, bloemrijke hooilanden, wildakker, heemtuin, bomen en bosranden).

Vrijwilliger 2: Coördinator Beheer - Praktisch
Wie ben je? Je bent iemand die het leuk vindt om groepen vrijwilligers aan te sturen en te begeleiden tijdens het werk in het park. En natuurlijk schuw je zelf stevig praktisch werk in het park niet.
Wat doe je?
• Je werkt mee aan de organisatie, uitvoering en coördinatie van het beheerwerk dat door de vrijwilligers wordt uitgevoerd. Dit doe je samen met een andere, zeer ervaren, Coördinator Beheer, die ook bestuurslid is.
• Je bedenkt, samen met de inhoudelijk relatiebeheerder, voorstellen voor verbetering van de (ecologische) kwaliteit van het park.
• Je zorgt, samen met de inhoudelijk relatiebeheerder, voor het behoud van de kwaliteit van het park (water, amfibieën-poelen, bloemrijke hooilanden, wildakker, heemtuin, bomen en bosranden).

Sollicitatieformulier

Deel met je vrienden