Doneer Vrijwilligers

Gastheer/gastvrouw expositie

Grebbelinie Bezoekerscentrum

Gelderse Vallei

Uren per week:
1 of 2 dagdelen per week (dagdeel van 3,5 uur)
Mogelijke werkdagen:
dinsdag, zaterdag, zondag
Plaatsingsdatum:
di 28 februari 2023
Soort werk:
Gastvrouw/-heer
Reageer direct

Over de vacature

In het Grebbelinie bezoekerscentrum wordt het verhaal verteld van meer dan twee eeuwen landsverdediging. We zoeken vrijwilligers die het leuk vinden om bezoekers in de expositie te verwelkomen om ze kort wegwijs te maken. Vanaf het dakterras kunnen de verschillende delen van het fort worden aangewezen en in enkele minuten worden de bezoekers via een historische kaart, een foto en een diorama naar de filmzaal begeleid, waarna de bezoekers zelfstandig de rest van de expositie bezoeken.
Vele families met een geschiedenis in de linie (verwanten die hier hebben gevochten of bijvoorbeeld zijn geëvacueerd) bezoeken het centrum met een eigen verhaal en foto's zodat waardevolle informatie wordt gedeeld met de vrijwilliger.
De vrijwilliger wordt begeleid en krijgt alle gelegenheid om zich het verhaal eigen te maken. Binnen enkele weken kan een vrijwilliger al behoorlijk zelfstandig werken, maar kan altijd terugvallen op collega-vrijwilligers en de coördinator.
Naar wens kan de vrijwilliger ook een specialisatie kiezen in het centrum naast het gastheerschap. Op dit moment zijn er 9 heren en 1 dame actief als gastheer/gastvrouw expositie.
De vrijwilliger kan kiezen uit een vast dagdeel per week of zich opgeven als oproepkracht die op wisselende dagen actief is.

Sollicitatieformulier

Deel met je vrienden