Doneer Vrijwilligers

Gezocht: nieuwe lichting HeuvelrugWijzers

Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug

Eemland Gelderse Vallei Kromme Rijn Utrechtse Heuvelrug

Uren per week:
1,5
Mogelijke werkdagen:
maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag
Plaatsingsdatum:
wo 19 juli 2023
Soort werk:
Educatie, Rondleiden / gidsen
Reageer direct

Over de vacature

HeuvelrugWijzers, vrijwilligers die de Utrechtse Heuvelrug onvergetelijk maken voor groep 5 en 6


Herinner je je nog hoe het als kind was als een enthousiaste leerkracht, opa/oma of gids je meenam de natuur in? Misschien zijn hun verhalen je wel voor altijd bijgebleven. Of hebben die ervaringen ervoor gezorgd dat je je de rest van je leven verbonden voelde met een bepaald natuurgebied.

Dát is wat we voor elkaar willen krijgen met HeuvelrugWijs, een educatief programma in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. We geven schoolklassen een onvergetelijke ervaring die ze de waarden van dit bijzondere natuurgebied voor altijd meegeeft. Zo groeien de leerlingen op tot natuurliefhebbers die bekend zijn in hun omgeving en er met respect mee omgaan.

Vind jij het leuk en belangrijk om kinderen op een spannende, belevingsvolle wijze bij natuur en erfgoed te betrekken? Na een succesvol eerste jaar gaat HeuvelrugWijs dit najaar weer door en daarvoor zoeken we meer ‘HeuvelrugWijzers’. Dat zijn vrijwilligers die kinderen (8-10 jaar) vertellen over de vele bijzonderheden van de Utrechtse Heuvelrug. Een klas gaat een dagdeel mee op pad met twee HeuvelrugWijzers aan de hand van een centraal verhaal en bijpassende ontdek-, spel- en belevingsopdrachten.

Schuilt er in jou een geboren HeuvelrugWijzer? We zijn op zoek naar nieuwe vrijwilligers die vanaf najaar 2023 aan de slag willen.

Bekijk de gehele vacaturetekst op www.heuvelrugwijs.nl

Sollicitatieformulier

Deel met je vrienden