Doneer Vrijwilligers

Zaalgidsen gezocht!

Kasteel de Haar

De Vecht Oude Rijn Utrecht stad

Uren per week:
3
Mogelijke werkdagen:
maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag, zaterdag, zondag
Plaatsingsdatum:
vr 16 december 2022
Soort werk:
Rondleiden / gidsen
Reageer direct

Over de vacature

SAMENVATTING
Zaalgidsen laten bezoekers de ongekende weelde van het kasteel zien. Zij vertellen over de verschillende ruimtes of beantwoorden vragen.

UITGEBREIDE OMSCHRIJVING

Wie zijn wij?
Of je Kasteel de Haar nu bezoekt om het park, de wonderlijke geschiedenis, de tentoonstellingen, de tuinen, de hertjes of om te trouwen, je waant je even in een andere wereld. Achter elke deur, elk detail, elke bloem uit de kleurrijke tuinen, schuilt wel een verhaal. Over andere tijden, andere culturen, andere figuren. De Haar is het grootste kasteel van Nederland, dat ooit privébezit was van de familie van Zuylen en waar haar nazaten nog steeds jaarlijks verblijven. Ook de internationale jetset uit de vorige eeuw, met haar uitbundige levensstijl, bezocht met regelmaat het kasteel. Van Coco Chanel tot Roger Moore, zij lieten hun sporen na in de luxueuze kamers van de meest weelderige plek die Utrecht rijk is.

Stichting Kasteel de Haar zet zich in voor het behoud en onderhoud van het kasteel, de tuinen en de collectie. Daarnaast hebben wij tot doel om het totale complex voor een breed publiek toegankelijk te maken.

Werkzaamheden
Zaalgidsen zijn er voor de bezoekers aan het kasteel om de mooiste verhalen te vertellen over de geschiedenis, de collectie, de bewoners en alle bijbehorende anekdotes. Dit gebeurt op een proactieve en dynamische wijze. Zaalgidsen rouleren in verschillende zalen en hebben contact met bezoekers uit binnen- en buitenland.

"Vrijwilliger zijn op de Kasteel de Haar geeft je de mogelijkheid gasten mee te nemen in de grootse historie en prachtige verhalen van het Kasteel en haar bewoners." - Michel Brouwer, Zaalgids

Wij vragen

Praktische zaken
U bent een vaste dag/vast dagdeel in het weekend beschikbaar. Andere dagen in overleg
U werkt in diensten van 3 – 3,5 uur, waarbij u meerdere malen wisselt van zaal
Bent u vaker beschikbaar? Dan kunt u dit aangeven en uzelf oproepbaar maken
Verdere details worden besproken op de introductieavond

Wij bieden
Waarom vrijwilliger worden?
- Werken in een prachtige omgeving
- Enthousiaste vrijwilligersgroep
- Introductieavond en gezamenlijke opleiding
- Deelname aan excursie en lezingen
- Jaarlijkse een groot feest op het kasteel
- Kilometervergoeding

Tijdsbesteding
Omdat routine en ervaring van groot belang is, vragen wij een minimale inzet van een dagdeel per week. Meer mag natuurlijk altijd. De woensdag zit momenteel vol. We zijn voornamelijk op zoek naar gidsen in het weekend.

Enthousiast?
Meld u aan als aspirant vrijwilliger bij Meghan Keereweer voor de vrijblijvende introductieavond op 18 januari via bovenstaande roze knop.

Sollicitatieformulier

Deel met je vrienden