Doneer Vrijwilligers

Zaalgidsen gezocht!

Kasteel de Haar

De Vecht De Venen Eemland Gelderse Vallei Kromme Rijn Nederrijn en Lek Oude Rijn Utrechtse Heuvelrug Utrecht stad Vechtplassen Vijfheerenlanden

Uren per week:
4
Mogelijke werkdagen:
maandag, dinsdag, donderdag, zaterdag, zondag
Soort werk:
Rondleiden / gidsen
Reageer direct

Over de vacature

Zaalgidsen laten bezoekers de ongekende weelde van het kasteel zien. Zij vertellen over de verschillende ruimtes of beantwoorden vragen.

UITGEBREIDE OMSCHRIJVING
Wie zijn wij?

Of je Kasteel de Haar nu bezoekt om het park, de wonderlijke geschiedenis, de tentoonstellingen, de tuinen, de hertjes of om te trouwen, je waant je even in een andere wereld. Achter elke deur, elk detail, elke bloem uit de kleurrijke tuinen, schuilt wel een verhaal. Over andere tijden, andere culturen, andere figuren. De Haar is het grootste kasteel van Nederland, dat ooit privébezit was van de familie van Zuylen en waar haar nazaten nog steeds jaarlijks verblijven. Ook de internationale jetset uit de vorige eeuw, met haar uitbundige levensstijl, bezocht met regelmaat het kasteel. Van Coco Chanel tot Roger Moore, zij lieten hun sporen na in de luxueuze kamers van de meest weelderige plek die Utrecht rijk is.

Stichting Kasteel de Haar zet zich in voor het behoud en onderhoud van het kasteel, de tuinen en de collectie. Daarnaast hebben wij tot doel om het totale complex voor een breed publiek toegankelijk te maken.

Werkzaamheden
Zaalgidsen zijn er voor de bezoekers aan het kasteel om de mooiste verhalen te vertellen over de geschiedenis, de collectie, de bewoners en alle bijbehorende anekdotes. Dit gebeurt op een proactieve en dynamische wijze. Zaalgidsen rouleren in verschillende zalen en hebben contact met bezoekers uit binnen- en buitenland.

"Vrijwilliger zijn op de Kasteel de Haar geeft je de mogelijkheid gasten mee te nemen in de grootse historie en prachtige verhalen van het Kasteel en haar bewoners."
Michel Brouwer - Zaalgids

Praktische zaken
-U bent een vaste dag/vast dagdeel in het weekend beschikbaar. Andere dagen in overleg
-U werkt in diensten van 3 – 3,5 uur, waarbij u meerdere malen wisselt van zaal
-Bent u vaker beschikbaar? Dan kunt u dit aangeven en uzelf oproepbaar maken
-Verdere details worden besproken op de introductieavond

Waarom vrijwilliger worden?

-Werken in een prachtige omgeving
-Enthousiaste vrijwilligersgroep
-Introductieavond en gezamenlijke opleiding
-Deelname aan excursie en lezingen
-Jaarlijkse een groot feest op het kasteel
-Kilometervergoeding

Tijdsbesteding
Omdat routine en ervaring van groot belang is, vragen wij een minimale inzet van een dagdeel per week. Meer mag natuurlijk altijd. De woensdag zit momenteel vol. We zijn voornamelijk op zoek naar gidsen in het weekend.

Enthousiast?
Meld u aan als aspirant vrijwilliger bij Meghan Keereweer voor de vrijblijvende introductieavond op 30 augustus via Landschap Erfgoed Utrecht.

Sollicitatieformulier

Deel met je vrienden