Doneer Vrijwilligers

Vrijwilliger Fortbeheer

Grebbelinie Bezoekerscentrum

Gelderse Vallei

Uren per week:
Een dagdeel (3,5 uur) per week, eventueel aan te passen/ uit te breiden naar wens.
Mogelijke werkdagen:
dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag, zondag
Plaatsingsdatum:
di 28 februari 2023
Soort werk:
Landschapsbeheer, Praktisch aan het werk
Reageer direct

Over de vacature

Het Fort aan de Buursteeg is een aarden verdedigingswerk met grachten en mooie wandelpaden. Jaarlijks bezichtigen enkele duizenden bezoekers dit aarden Rijksmonument. Om het fort mooi en toegankelijk te houden is een vrijwilliger nodig die graag buiten zelf aan de slag gaat, maar ook het fort met enige regelmaat controleert. Zijn de paden nog goed bewandelbaar? Zijn de informatiepanelen en routes nog goed leesbaar/zichtbaar? Is het parkeerterrein netjes? Zijn de bunker, loopgraaf en kazematten nog goed te bezoeken?
Naast het praktische werk (kleine klusjes, opruimen van blad/zwerfafval, inzaaien of maaien van kleine perceeltjes) kan de vrijwilliger desgewenst ook (mede-)contactpersoon worden van partijen die een beheer-rol spelen in het gebied, zoals Staatsbosbeheer of de gemeente. Staatsbosbeheer doet het grote maaiwerk van de grote percelen met machines, de vrijwilliger(s) doet/doen het fijnere werk.
In het gebouw is -afgezien van koffie/thee- al het werkmateriaal aanwezig en wordt de vrijwilliger wegwijs gemaakt in werk, materiaal en gebouw door medevrijwilligers en de coördinator van het centrum.

Sollicitatieformulier

Deel met je vrienden