Doneer Vrijwilligers

Zaalgidsen gezocht!

Kasteel de Haar

Utrecht stad

Uren per week:
3
Mogelijke werkdagen:
maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag, zondag
Plaatsingsdatum:
do 17 maart 2022
Soort werk:
Rondleiden / gidsen
Reageer direct

Over de vacature

Wie zijn wij?

Of je Kasteel de Haar nu bezoekt om het park, de wonderlijke geschiedenis, de tentoonstellingen, de tuinen, de hertjes of om te trouwen, je waant je even in een andere wereld. Achter elke deur, elk detail, elke bloem uit de kleurrijke tuinen, schuilt wel een verhaal. Over andere tijden, andere culturen, andere figuren. De Haar is het grootste kasteel van Nederland, dat ooit privébezit was van de familie van Zuylen en waar haar nazaten nog steeds jaarlijks verblijven. Ook de internationale jetset uit de vorige eeuw, met haar uitbundige levensstijl, bezocht met regelmaat het kasteel. Van Coco Chanel tot Roger Moore, zij lieten hun sporen na in de luxueuze kamers van de meest weelderige plek die Utrecht rijk is.

Stichting Kasteel de Haar zet zich in voor het behoud en onderhoud van het kasteel, de tuinen en de collectie. Daarnaast hebben wij tot doel om het totale complex voor een breed publiek toegankelijk te maken.

Werkzaamheden

Zaalgidsen zijn er voor de bezoekers aan het kasteel om de mooiste verhalen te vertellen over de geschiedenis, de collectie, de bewoners en alle bijbehorende anekdotes. Dit gebeurt op een proactieve en dynamische wijze. Zaalgidsen rouleren in verschillende zalen en hebben contact met bezoekers uit binnen- en buitenland.

"Vrijwilliger zijn op de Kasteel de Haar geeft je de mogelijkheid gasten mee te nemen in de grootse historie en prachtige verhalen van het Kasteel en haar bewoners."

Michel Brouwer - Zaalgids

Wij vragen

Praktische zaken

-U bent een vaste dag/vast dagdeel in het weekend beschikbaar. Andere dagen in overleg
-U werkt in diensten van 3 – 3,5 uur, waarbij u meerdere malen wisselt van zaal
-Bent u vaker beschikbaar? Dan kunt u dit aangeven en uzelf oproepbaar maken
-Verdere details worden besproken op de introductieavond


Wij bieden

-Werken in een prachtige omgeving
-Enthousiaste vrijwilligersgroep
-Introductieavond en gezamenlijke opleiding
-Deelname aan excursie en lezingen
-Jaarlijkse een groot feest op het kasteel
-Kilometervergoeding


Tijdsbesteding

Omdat routine en ervaring van groot belang is, vragen wij een minimale inzet van een dagdeel per week. Meer mag natuurlijk altijd.


Enthousiast?

Meld u aan als aspirant vrijwilliger bij Meghan Keereweer, Coördinator van de nieuwe vrijwilligers, voor de vrijblijvende introductieavond via bovenstaande roze knop. De eerstvolgende introductie avond vindt plaats op 23 maart.

Sollicitatieformulier

Deel met je vrienden