Doneer Vrijwilligers

Vind jij het leuk om bezoekers te ontvangen?

Museum Huis Doorn

Utrechtse Heuvelrug

Uren per week:
ongeveer vier uur
Mogelijke werkdagen:
dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag, zondag
Plaatsingsdatum:
do 6 april 2023
Soort werk:
Gastvrouw/-heer
Reageer direct

Over de vacature

Vind je het leuk om bezoekers te ontvangen en te informeren en heb je affiniteit met de geschiedenis van Huis Doorn en de Eerste Wereldoorlog? Heb je ruimte om tenminste een dagdeel per week je enthousiast voor ons museum in te zetten, waarbij zoveel mogelijk met jouw roosterwensen rekening wordt gehouden? Dan ben je bij ons op de juiste plek en willen we je graag meer vertellen over deze leuke functie als baliemedewerker.

Jouw taken
Als baliemedewerker ontvang je samen met een collega vrijwilliger bezoekers voor Huis Doorn, coördineer je rondleiders/zaalgidsen en bewaak je de veiligheid van de bezoekers en de collectie. Wij bieden een gezellige en dynamische werkplek met enthousiaste collega’s, waar geen werkdag hetzelfde is.

Jouw kwaliteiten
• Je bent klantvriendelijk, representatief en communicatief vaardig
• Je spreekt goed Nederlands en Engels, Duits is een pré
• Je bent stressbestendig en kunt het overzicht bewaren bij grote drukte
• Je bent in staat met een digitaal rooster om te gaan
• Heb je een goede lichamelijke conditie.
• BHV is een pré (of de bereidheid daartoe een cursus te volgen).
• Je bent ook regelmatig in het weekend beschikbaar

Museum Huis Doorn is het voormalige ballingsoord van de laatste Duitse keizer Wilhelm II. Na de Duitse nederlaag in de Eerste Wereldoorlog vlucht hij in 1918 naar het neutrale Nederland. Wilhelm woont er tot aan zijn dood in 1941. De inrichting van Huis Doorn verkeert nog in authentieke staat en geeft samen met de kunstcollectie een fraai beeld van de Europese hofcultuur. De garage van Wilhelm II is verbouwd tot tentoonstellingspaviljoen en uitgebreid met een glazen aanbouw. Hier bevindt zich de tentoonstelling over Nederland en de Eerste Wereldoorlog en andere wisselende exposities. Museum Huis Doorn verbindt het persoonlijke verhaal van de keizer aan de geschiedenis van de verwoestende en ingrijpende Eerste Wereldoorlog.

Sollicitatieformulier

Deel met je vrienden