Doneer Vrijwilligers

Gids vrijwilligers en Gastvrouw/-heer

Vrouwenhofje van Mevrouw Van Aerden

Vijfheerenlanden

Uren per week:
gemiddeld 4 uur per week maar mag ook meer of minder
Mogelijke werkdagen:
woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag
Plaatsingsdatum:
ma 19 juni 2023
Soort werk:
Gastvrouw/-heer, Rondleiden / gidsen
Reageer direct

Over de vacature

We zoeken vrijwilligers die tijdens de openingstijden van het Hofje "het verhaal" van het Hofje willen vertellen. Vaste openingstijden zijn woensdag-, donderdag-, vrijdag- en zaterdagmiddag van 13:00 tot 17:00.

Het Hofje van Mevr. van Aerden is opgericht in 1762 om alleenstaande dames onderdak te bieden in de 10 huisjes die het telt: in de 18 eeuw bestonden er immers geen sociale voorzieningen. Het Hofje heeft diverse vrijwilligers die "het verhaal" van en over het Hofje vertellen. Daarnaast hebben we vrijwilligers die de tuin onderhouden. In het winkeltje naast het Hofje verkopen wij producten uit eigen tuin, het jubileumboek "250 jaar Hofje van Aerden", maar ook andere leuke producten.

Vanaf 22 juli 2023 is er een beeldententoonstelling in de binnen- en buitentuin. Modern en oud gaan dan mooi samen in de prachtige tuinen. De tuinen kunnen alleen open als we voldoende vrijwilligers hebben.

Vanaf 1 september tot eind september is er een speciale tentoonstelling in samenwerking met de gemeente Vijfheerenlanden in de voormalige trouwzaal. Deze is ingericht met bijzondere stukken uit de historie van Leerdam, maar ook over de bouw van het Hofje. Een van de huisjes is dan ook ingericht naar de tijd van 1900 om een idee te krijgen van hoe de dames woonden in het Hofje (zonder eigen toilet en keuken, en slapen in de bedstee).

Voor al deze activiteiten hebben wij vrijwilligers nodig. Hoe meer vrijwilligers, hoe vaker wij open kunnen zijn en de pracht van het Hofje kunnen delen!

Sollicitatieformulier

Deel met je vrienden