Word vrijwilliger Steun ons!
Waterliniemuseum VR Bril

Tips en uitjes voor kinderen

Er is voor kinderen en hun familie veel te doen en te leren in de provincie Utrecht. Gelukkig nu nog. Een boswandeling of wandeling over een van de Kids Klompenpaden kan altijd. Een bezoekje aan het museum zit er nog niet in. De musea zijn overigens wel slim en hebben online acties, rondleidingen en kids colleges. Op deze pagina vind je de leukste activiteiten van het seizoen.

Op de foto: Met de VR-bril op in het Waterliniemuseum bij Bunnik voelt de parachutesprong boven de Nieuwe Hollandse Waterlinie levensecht.  

Opdeheuvelrug.nl: activiteiten voor het hele gezin

Opdeheuvelrug.nl is een website om inspiratie op te doen en je te laten verrassen door alles wat de Utrechtse Heuvelrug en Gelderse Vallei te bieden hebben. Bij de Uitagenda staan leuke activiteiten voor het hele gezin. Mooie voorbeelden hiervan zijn een gezinswandeling met een natuurgids bij Doorn of het Kabouterpad bij Leersum.

Bezoek de website
Nationaal Militair Museum

Prijsvraag: Thuis op missie!

Het Nationaal Militair Museum in Soesterberg heeft een leuke prijsvraag: Onzichtbaar blijven is voor soldaten van levensbelang. Daarom maken ze gebruik van camouflage. Lukt het jou om je te verbergen? Laat zien hoe goed jij je kunt camoufleren en deel dit op social media! Gebruik hiervoor de hashtag #JeOgenBedrogen en tag het Nationaal Militair Museum. De winnaar mag gratis met het gezin een dagje naar het Nationaal Militair Museum en krijgt een stoere goodiebag.

Doe mee aan de prijsvraag

Alle nieuwsgierige kids verzamelen!

Dit voorjaar kun je de jeugdcolleges van het Universiteitsmuseum Utrecht ook vanuit huis bekijken via een livestream. Vier wetenschappers vertellen wat zij onderzoeken. Van het gebit van dieren en verhalen over wonderen, tot hoe je woonplek invloed heeft op wie je bent.


Bekijk hiernaast de video van het college: Begrijpt je huisdier jou?

Meer over de colleges